Baltvīnā un garšaugos tvaicēts sams ar sezonas dārzeņiem un grieķu jogurta mērci

Receptes autors šefpavārs Jānis Rozenbergs

clock
Pagatavošanas laiks apm. 1 stunda
plate
Paredzēts 4 personām

Būs nepieciešams:


Sams
1 gab.

Kartupeļi, burkāni
katru 4 gab.

Ziedkāposti, brokoļi
katru 300 g

Sviesta pupiņas
100 g

Sīpoli
2 gab.

Ķiploks
1 gab.

Dilles, pētersīļi

Baltvīns
300 g

Sviests
100 g

Grieķu jogurts
200 g

Svaigs gurķis
100 g

Piparmētru lapiņas, garšvielas

Pagatavošana:

1

Samu atgriež no vēdera puses līdz astei un samarinē, piepildot ar sīpoliem, ķiplokiem, garšaugiem un sviestu. Liek cepešpannā uz cepamā papīra, apslaka ar baltvīnu.

2

Dārzeņus sagriež nelielos gabalos, apsāla, uzkaisa piparus, liek uz cepamā papīra kopā ar zivi un liek cepties krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes līdz gatavībai.

3

Grieķu jogurtu samaisa ar smalki sagrieztu gurķi, sakapātām piparmētrām, garšvielām.

4

Pasniedz, liekot cepešpannu ar samu un dārzeņiem uz galda, lai katrs var ņemt cik vēlas.
Sams-baltvīnā-recepte
tvaicēts-sams-baltvīnā-recepte
kā-pagatavot-samu
sama-gatavošana-fotorecepte