Baltvīnā un garšaugos tvaicēts sams ar sezonas dārzeņiem un grieķu jogurta mērci
Receptes autors šefpavārs Jānis Rozenbergs
Pagatavošanas laiks apm. 1 stunda
Paredzēts 4 personām
Būs nepieciešams:
Sams
1 gab.
Kartupeļi, burkāni
katru 4 gab.
Ziedkāposti, brokoļi
katru 300 g
Sviesta pupiņas
100 g
Sīpoli
2 gab.
Ķiploks
1 gab.
Dilles, pētersīļi
Baltvīns
300 g
Sviests
100 g
Grieķu jogurts
200 g
Svaigs gurķis
100 g
Piparmētru lapiņas, garšvielas
Pagatavošana:
Samu atgriež no vēdera puses līdz astei un samarinē, piepildot ar sīpoliem, ķiplokiem, garšaugiem un sviestu. Liek cepešpannā uz cepamā papīra, apslaka ar baltvīnu.
Dārzeņus sagriež nelielos gabalos, apsāla, uzkaisa piparus, liek uz cepamā papīra kopā ar zivi un liek cepties krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes līdz gatavībai.
Grieķu jogurtu samaisa ar smalki sagrieztu gurķi, sakapātām piparmētrām, garšvielām.
Pasniedz, liekot cepešpannu ar samu un dārzeņiem uz galda, lai katrs var ņemt cik vēlas.



