Sviestā cepta sama fileja ar dārzeņiem, kartupeļu biezeni, gaileņu mērci un svaigu tomātu salsu
Receptes autors šefpavārs Jānis Rozenbergs
Pagatavošanas laiks apm. 1 stunda
Paredzēts 4 personām
Būs nepieciešams:
Sams
1 gab.
Sviests
40 g
Piens
100 g
Saldais krējums
200 g
Kartupeļi un burkāni, maza izmēra
katrs 4 gab.
Ķiršu tomāti
8 gab.
Cukīnī
1 gab.
Tomāti
2 gab.
Sarkans sīpols
1 gab.
Gailenes
150 g
Sīpols
1/2 gab.
Ķiploks
1 daiviņa
Olīveļļa, balzāmetiķis
Eļļa cepšanai, garšvielas
Pagatavošana:
Samu atfilē, filejai noņem ādu, sagriež porciju gabalos. Kā to izdarīt skat. bildēs.
Liek vārīties kartupeļus biezenim, kad gatavi, nokāš, pievieno uzkarsētu pienu, sviestu garšvielas un saputo.
Burkānus noblanšē karstā ūdenī un atdzesē ledaini aukstā ūdenī. Cukīni sagriež smalkāk un liek cepties uz pannas kopā ar burkāniem un ķiršu tomātiem.
Gatavo tomātu salsu. Tomātus un sarkanos sīpolus smalki sagriež kubiņos, apslaka ar olīveļļu, balzāmetiķi un samaisa ar garšvielām, zaļumiem.
Sama fileju apslaka ar eļļu, cep uz karstas pannas. Pirms cepšanas beigām pievieno sviestu un apbrūnina, pievieno garšvielas.
Pasniedz uz šķīvja, liekot kartupeļu biezeni, ceptos dārzeņus, sama fileju, tomātu salsu un pārlej ar gaileņu mērci, dekorē ar svaigiem zaļumiem.






