Sviestā cepta sama fileja ar dārzeņiem, kartupeļu biezeni, gaileņu mērci un svaigu tomātu salsu

Receptes autors šefpavārs Jānis Rozenbergs

clock
Pagatavošanas laiks apm. 1 stunda
plate
Paredzēts 4 personām

Būs nepieciešams:


Sams
1 gab.

Sviests
40 g

Piens
100 g

Saldais krējums
200 g

Kartupeļi un burkāni, maza izmēra
katrs 4 gab.

Ķiršu tomāti
8 gab.

Cukīnī
1 gab.

Tomāti
2 gab.

Sarkans sīpols
1 gab.

Gailenes
150 g

Sīpols
1/2 gab.

Ķiploks
1 daiviņa

Olīveļļa, balzāmetiķis

Eļļa cepšanai, garšvielas

Pagatavošana:

1

Samu atfilē, filejai noņem ādu, sagriež porciju gabalos. Kā to izdarīt skat. bildēs.

2

Liek vārīties kartupeļus biezenim, kad gatavi, nokāš, pievieno uzkarsētu pienu, sviestu garšvielas un saputo.

3

Burkānus noblanšē karstā ūdenī un atdzesē ledaini aukstā ūdenī. Cukīni sagriež smalkāk un liek cepties uz pannas kopā ar burkāniem un ķiršu tomātiem.

4

Gatavo tomātu salsu. Tomātus un sarkanos sīpolus smalki sagriež kubiņos, apslaka ar olīveļļu, balzāmetiķi un samaisa ar garšvielām, zaļumiem.

5

Sama fileju apslaka ar eļļu, cep uz karstas pannas. Pirms cepšanas beigām pievieno sviestu un apbrūnina, pievieno garšvielas.

6

Pasniedz uz šķīvja, liekot kartupeļu biezeni, ceptos dārzeņus, sama fileju, tomātu salsu un pārlej ar gaileņu mērci, dekorē ar svaigiem zaļumiem.
sviestā-cepta-sama-fileja
Sviestā-cepta-sama-fileja-recepte
sama-atfilēšana-1.solis
sama-fileja-fotorecepte
sama-atfilēšana-pa-soļiem
kā filēt samu
kā-atfilēt-samu